Blog

Met Maximoes en Zinenzo gaan we in 2024 door om ook jouw verhaal te laten horen

Wie toast er nou op het nieuwe jaar bij een dode appelboom? Nou ik. Niet omdat ik blij ben met een morsdode appelboom in de appelboomgaard van het Utrechtse Máximapark. Wel omdat dit voorbeeld van vuurwerkterreur het afgelopen jaar ook wat moois teweegbracht. Moois waar ik blij mee ben en waarover ik graag vertel, als start van dit nieuwe jaar.

Naast Zinenzo run ik appelmoesbedrijf Maximoes. In 2023 organiseerde Maximoes samen met parkrestaurant Anafora de 3 kinderevents ‘Van appel tot Maximoes'. Tijdens die middagen bezocht ik met de kinderen ook het ‘vuurwerkslachtoffer’ in de boomgaard. Ik vertelde over hoe ik de mooie oude appelboom op Oudjaarsdag in 2019 rokend en smeulend aantrof en er bijna van moest huilen. Tientallen kinderoogjes keken me al die keren onder de indruk aan: wat erg. Een meisje aaide over de oude bast en zei: ‘zo zielig’.

Met de hand in de lucht

Kinderen hebben vaak een groot hart voor de natuur, zag ik alle keren. Ze willen er zuinig op zijn en daarom neem ik kinderen graag mee naar dit eigenlijk zo trieste plekje in de boomgaard. Met elkaar staan we, na het relaas over het vuurwerkslachtoffer, met de hand in de lucht bij de boom en we beloven: ‘Wij  willen zuinig zijn op alle bomen en de natuur.’

Het verhaal laten horen

Ik vond dit onvergetelijke momenten in een Maximoes-jaar 2023, waarin er veel in beweging was. Dit had ik in 2016 niet kunnen bedenken toen ik in een opwelling Maximoes bedacht en ermee aan de slag ging. Het inspireert me voor zowel Maximoes als Zinenzo om in 2024 door te gaan met 'het verhaal te laten horen', zoals de pay-off van Zinenzo luidt. Het verhaal over (h)eerlijke appelmoes maar ook alle verhalen van Zinenzo's klanten, wat ik doe door trainingen, eigen teksten en podcasts. Samen met jou kijk ik uit naar wat 2024 brengt!

Kan ik wat voor jou betekenen?

Werk, nieuws en blogs