Reviews

Esther was mijn redacteur, schrijfcoach en motivator. Zonder haar had ik mijn boek niet kunnen schrijven. Ik ben verwonderd over haar redactionele gaven, scherpe inzichten en organisatietalent. Ze wist vaak precies het juiste te zeggen, wat me de moed gaf om door te gaan. Het was een samenwerking met een lach en een traan.

Hanneke Bouman
Auteur 'Wat er ook gebeurt, Anne-Sophie'

Esther maakt voor de MBO Raad de podcast 'MBO Outside'. Ze toont daarin dat ze een kundige communicatieprofessional is, op wie je kunt vertrouwen. Ze is een fijn mens en weet zowel in de voorbereidingen als de podcast zelf goed tot de kern te komen. Ze is flexibel, accuraat en geeft goede adviezen.

Jessy Burgers
Woordvoerder MBO Raad

Weg met saaie trainingen! Esther weet tijdens de training 'Hoe jouw lezers gaan doen wat jij wilt' een goede sfeer te creëren, duidelijke kennis over te dragen waar je direct mee aan de slag gaat en die je kunt toepassen als de training voorbij is. We zijn zelf allemaal trainers dus kritisch op andere trainers, maar Esther is met vlag en wimpel geslaagd.

Anne Marie van Raalten
Consultant en trainer bij MDF Nederland

Onze website had andere teksten nodig en Esther liet daar een korte positioneringssessie aan voorafgaan. Wie zijn we en waarom? Door haar manier van vragen en omgang krijgt ze de essentie naar boven en weet dit ook nog eens in mooie woorden te verpakken. Het was inspirerend, gezellig, we deden het samen en er zat scherpte in.

Jacco Gaasbeek
Directeur Daniëlschool Soest

Hoe krijgen we medewerkers enthousiast voor een verhuizing naar een ander pand? We vroegen Esther om daarover tijdens een workshop met ons mee te denken. Vanuit de methodiek Triple B bedachten we een aanpak en ideeën. Het zette me op scherp en maakte me weer bewust van belangrijke principes in communicatie. 

Ellen Pothuizen
Personal assistant DHL Global Forwarding

Enthousiast en een aanpakker die zichzelf snel wegwijs maakt in een organisatie: zo ken ik Esther. Sinds enkele jaren ondersteunt zij eX:plain met interview-, redigeer- en eindredactiewerkzaamheden voor ons jaaroverzicht. Ze is een fijn mens, flexibel in de aanpak. Haar gevoel voor humor geeft daarnaast een extra plus op onze samenwerking.

Angelique van Elk
Adviseur communicatie Ex:plain

We zijn als onderwijsorganisatie niet zo gewend op te scheppen over de kennis die we in huis hebben. Maar toch willen wel heel graag delen en laten zien wat we hebben. Esther heeft ons als team van Weetwatjegelooft.nl geholpen om met meer zelfvertrouwen te schrijven en onze lezers te boeien, binden en bewegen.

Geranne Tamminga
Projectleider Weetwatjegelooft.nl en PEP

Sinds een paar jaar verzorgt Esther de training ‘De beste nieuwsbrief maken’ voor onze scholengroep. De training wordt altijd met grote lof ontvangen: Esther scoort standaard 5 uit 5 bij onze evaluaties. Inmiddels is zij dan ook een vast anker van onze huisacademie, de PCOU Willibrord Academie.

Marleen van Baaijen
Projectassistent Opleiden PCOU Willibrord

Bij het schrijven van promotionele teksten voor mijn werk als spreker en trainer vraag ik Esther af en toe om feedback. Die feedback is altijd weer verrassend en concreet. Zo helpt ze mij echt om anders naar mijn teksten te kijken: de lezer er direct mee te raken. Blij met haar!

Annemarie Rietkerk
Spreker en trainer

Esther de Hek ziet jou zoals je bent en geeft je alle ruimte om te groeien, ontdekte ik tijdens de maanden dat zij mij en mijn collega coachte bij het beter online leren schrijven. Haar schrijfmethode Triple B is een ijzersterk fundament om met veelzijdig schrijven aan de slag te gaan. Ik heb veel geleerd en ben heel erg blij met de stappen die ik heb gezet.

Marinka Valkenburg
Secretaresse Dienstenbureau CGK

Esther gaf aan ons Lectoraat Onderzoekend Vermogen een inspirerende en bruisende workshop met inhoud. Ze heeft ons anders laten kijken naar ons verhaal, hoe we de resultaten van ons onderzoekswerk online presenteren. Hoe zet je anderen daarmee in beweging, en bereik je ze echt? Esther gaf daarvoor goede handvatten die ons tot nadenken zetten.'

Marlies Welbie
Senior onderzoeker Hogeschool Utrecht

Ik wilde beter leren schrijven en klopte daarvoor bij Esther aan voor een schrijfcoachingstraject. Op al mijn teksten kreeg ik eerlijke feedback. Esther de Hek leerde me om dát te schrijven wat ik eigenlijk niet durfde. Vooraf was er een duidelijke planning opgesteld, maar gelukkig levert Esther maatwerk en was er de ruimte om dit los te laten.

Corry Cromwijk-Vroege
Docent en tekstschrijver

Esther de Hek weet waarover ze het heeft, ontdekte ik tijdens de Flitsschrijftraining die ik bij haar volgde. Ze neemt je vliegensvlug mee door de principes en psychologie van het schrijven. Ze reikt handige trucs aan om in te zetten als je gaat schrijven. Ik had na de training direct zin om met de opgedane kennis aan de slag te gaan!

Annejet Hasselaar
Communicatiemedewerker SDOK

In samenwerking met Esther is onze website volledig vernieuwd, evenals onze huisstijl. 'Out of the box', 'boeiend' en 'met een knipoog' zijn woorden die het samenwerken met Esther typeren. Op een treffende, deskundige en originele manier gaf zij woorden aan ons bedrijfsverhaal, zoals je kunt lezen op www.dekruijflse.nl. We zijn trots op het eindresultaat!

Anneke en Henk-Jan de Kruijf
Eigenaren De Kruijf Letselschade Expertise

Even geleden startte ik als coach van vrouwen. Esther begeleidde mij bij de positionering van mijn coachingspraktijk: wat onderscheidt mij van zo veel andere coaches? Het was een mooi traject waarvan ik energie kreeg. Door haar kritische vragen ben ik goed gaan nadenken over mijn doelgroep en wat ik wil bereiken. Esther maakte de opzet van mijn site en schreef aansprekende webteksten, die ook aansluiten bij mij en waar ik voor sta.'

Corine de Wit
Eigenaar Gloss coaching

Ik volgde met nog een aantal collega's de online training 'De beste nieuwsbrief maken'. De training duurde 2 uurtjes, daarna keek Esther online mee bij het maken van de nieuwsbrief voor ouders, en gaf advies en tips. Het was ontzettend gaaf om te merken dat zo'n korte scholing en Esther's feedback zoveel impact hebben. Ze beloofde dat door de training het maken van de nieuwsbrief minder ingewikkeld en tijdsintensief zou zijn en dat is ook zo.

Clazien Sonneveld
Directeur basisschool De Morgenster

Esther was een paar uur bij ons te gast om onze website, nieuwsbrief en sociale media onder de loep te nemen: hoe gaan we daarin om met tekst? Ze durfde ons daarbij te confronteren. Ze gaf duidelijk aan hoe onze informatie overkomt bij de lezer. We gingen direct aan de slag met nieuwe teksten en kregen advies tijdens het schrijven. Zij heeft mij vooral geleerd hoe ik mijn lezer kan boeien en hoe ik ervoor zorg dat hij door blijft lezen.

Jasmijn
Teamlid Stichting Frontiers

We nodigden Esther uit om feedback te geven op onze online uitingen: hoe ervaart zij onze 'tone of voice', wat voor beeld geven we als organisatie, laten we echt zien wie we zijn? Op een plezierige en laagdrempelige manier gaf Esther tips en tops waar we meteen mee aan de slag zijn gegaan. Er was alle ruimte voor interactie. Het vaststellen van doelen aan het eind van de sessie maakt dat de sessie ook echt effectief en toekomstgericht is.

Anneke Houtman
Communicatiemedewerker SDOK

Bij toeval vond ik Esther toen ik een workshop zakelijk schrijven voor het web wilde volgen. Ik ontmoette een schrijfcoach die me helpt, inspireert en uitdaagt om mijn boek 'NGO 3.0, digitale transformatie voor nonprofits' te schrijven. Esther is van grote waarde gebleken in het realiseren van mijn latente doelen. Met geduld, humor en uitdagende coaching ervaar ik haar als een echt maatje in het realiseren van mijn (schrijf)doelen.

Balt Leenman
Sociaal ondernemer en IT-strateeg

Het maken van mijn eigen podcast 'Meester van de Lockant', samen met Esther, was een feestje. We hebben hard en serieus gewerkt, waarbij ieder zijn professionele taak had en we ook veel plezier hadden. Esther schreef in overleg met mij het script, deed de interviews en podcastmaker Femke Bosma was nauw betrokken bij montage en muziek. Op het eindresultaat is Esther net zo trots als ik, en dat typeert haar ook.

Edith van de Lockant-Geschiere
Advocaat en mediator bij Advocaten in de Praktijk

Esther was nauw betrokken bij de herpositionering van Brouwer Psychologen en de vernieuwing van huisstijl en website. Eerst leerde ze onze organisatie en mensen kennen en begrijpen. Daarna gaf ze de juiste woorden aan ons verhaal, wat resulteerde in materiaal waar we gepast trots op zijn. Dit proces begeleidde ze op een gestructureerde, maar ook enthousiaste en humoristische wijze.

Anne Kleinbloesem-Brouwer
Adjunct-directeur Brouwer Psychologen

Samen met nog 4 collega’s volgde ik de Flitsschrijftraining Webschrijven bij Esther. Ze is kundig, heeft veel kennis en biedt praktische tips waarmee ik direct aan de slag kon. Het was interessant en inspirerend.’

Erika Peters
Senior Personeelsadviseur / PCOU Willibrord