Over mij

Als meisje hield ik al van mensen en hun verhalen. Daarom werd ik jong journalist, denk ik. Ik ontdekte dat in alles en iedereen een verhaal zit.

Ieder verhaal van mensen en organisaties heeft het in zich om te boeien. Sinds het begin van mijn loopbaan ben ik, Esther de Hek, daarom bezig het grote, complexe, soms saaie verhaal van organisaties en mensen boeiend te maken. Bij de krant en radio (1996-2006) leerde ik grote verhalen aantrekkelijk te presenteren in een paar kolommen of radiominuten. Daarna ging ik hiermee verder als schrijver, ideeënbedenker en (sinds 2020) podcastmaker bij mijn eigen bureau, Zinenzo. Sinds 2017 geef ik ook schrijftrainingen.

Open houding

Ik beloof dat er door mijn inzet gegarandeerd iets gebeurt, of je mij nou invliegt als schrijver of schrijftrainer. Met mij komt er beweging in de zaak.

Dat vraagt een open, vragende en geïnteresseerde houding. Om daarmee in teksten de juiste woorden en toon te creëren die jouw doelgroep boeien, binden en doen bewegen. En als trainer vol vertrouwen en bevlogenheid iemand te laten ontdekken dat ook hij zijn lezers in beweging kan zetten met tekst.

Maximoes werd een stukje van mijn eigen levensverhaal

Naast tekstschrijver ben ik appelmoesmaakster, en dat is geen grap. In 2016 ontwikkelde ik het appelmoesmerk 'Maximoes'. Het werd een stukje van mijn eigen levensverhaal. Inmiddels is Maximoes een avontuur dat steeds mooier wordt, hier kun je er alles over lezen en bekijken.

Neem contact met mij op