Over mij

Als meisje hield ik al van mensen en hun verhalen. Daarom werd ik al jong journalist. En nog steeds ontdek is als schrijver en schrijftrainer dat in alles en iedereen een verhaal zit.

Ieder verhaal van mensen en organisaties heeft het in zich om te boeien. Sinds het begin van mijn loopbaan maak ik, Esther de Hek, het grote, complexe en soms saaie verhaal van organisaties en mensen boeiend. Bij de krant en radio (1996-2006) leerde ik grote verhalen aantrekkelijk te presenteren in een paar kolommen of radiominuten. Daarna ging ik hiermee verder als schrijver bij mijn eigen bureau, Zinenzo.

Geloof

Sinds 2017 geef ik schrijftrainingen, vooral binnen (onderwijs)organisaties, NGO's en bedrijven. Die trainingen geef ik omdat ik geloof dat íedereen lezers in beweging kan krijgen met boeiende (online) teksten. Mijn simpele en praktische schrijfmethodiek Triple B (boeien, binden en bewegen met tekst) zorgt ervoor dat ik deze missie handen en voeten kan geven, lees vooral wat deelnemers van trainingen daarover zelf schrijven.

Open houding

Door mijn inzet gebeurt er gegarandeerd iets, of je mij nou invliegt als schrijver of schrijftrainer. Met mij komt er beweging in de zaak. Dat vraagt een open, vragende en geïnteresseerde houding. Doordoor creëer ik in teksten de juiste woorden en toon die lezers boeien, binden en in beweging zetten. En laat ik als schrijftrainer mensen ontdekken hoe ook hun lezers door (online) tekst in beweging komen.

Maximoes werd een stukje van mijn levensverhaal

Naast tekstschrijver ben ik appelmoesmaker en dat is geen grap. In 2016 ontwikkelde ik het appelmoesmerk 'Maximoes'. Het werd een stukje van mijn levensverhaal. Inmiddels is Maximoes een avontuur dat steeds mooier en groter wordt, hier kun je er alles over lezen en bekijken.

Neem contact met mij op