Schrijfmethode Triple B

Door Zinenzo’s schrijfmethode Triple B zet je lezers in de actiestand: ze gaan doen wat jij wilt bereiken met jouw tekst. Iedereen kan een ‘Triple B-schrijver’ worden en lezers in beweging zetten, dus ook jij.

De kinderlijk eenvoudige Triple B-methodiek staat voor ‘boeien, binden en bewegen’ met tekst. Deze methodiek, die ik (Esther de Hek) afgelopen jaren ontwikkelde, is de gulden standaard voor mijn eigen teksten. Daarnaast geef ik binnen organisaties Triple B-trainingen aan onder meer consultants, juristen, communicatiemedewerkers, secretaresses, onderwijspersoneel, HR-adviseurs, ondernemers en (afdeling)managers.

‘Door de training heb ik meer zin gekregen om mijn e-mails te schrijven maar ook andere teksten. Hoe ik dat aantrekkelijk doe, weet ik nu beter en dat geeft vertrouwen’ - Cursist Triple B-training

De clou van Triple B

Triple B leert je om vanuit 3 simpele basisprincipes aantrekkelijk en effectief te schrijven. Ook krijg je een set handige schrijftrucs en het advies om Triple B structureel (dus altijd) toe te passen in je zakelijke teksten.

De clou van Triple B is dat de lezer in actie komt door jouw (zakelijke) teksten en gaat doen wat jij wilt bereiken, zoals:

  1. snel(er) reageren op een e-mail;
  2. actiepunten uit een verslag uitvoeren;
  3. een e-nieuwsbrief minstens openen;
  4. een gedegen beleidsstuk minstens scannen;
  5. meelezen met een concept-projectplan enwijzigingen doorgeven;
  6. reageren op een vacaturetekst van je organisatie.

De herinneringen met de nieuwe tekst zijn eruit, of het daardoor komt weet ik niet, maar we hebben er meer betalingen op ontvangen dan dat we gewend zijn! 😊

'De betalingsherinneringen met de nieuwe tekst die ik tijdens de training schreef zijn eruit. We hebben er meer betalingen op ontvangen dan dat we gewend zijn! 😊' - Cursist Triple B-training

Gratis e-learning

De kracht van Triple B is dat je er in razendsnel tempo in je zakelijke schrijfwerk baat bij hebt. Een kind kan de methode begrijpen en je leert boeien, binden en bewegen met tekst door de Triple B-trucs toe te passen.

Het zelf ervaren? In Zinenzo’s e-learning 'Hoe jouw lezers gaan doen wat jij wilt' maak je op een leuke en praktische manier kennis met Triple B. Vraag deze e-learning vrijblijvend aan.

Gratis e-learning aanvragen