Training

Hoe gaat je lezer doen wat jij wilt met jouw (online) tekst? Tijdens mijn schrijftraingen leer je hoe lezers door jouw e-mails, nieuwsbrieven, notities en LinkedIn-posts in actie komen.

Ik ben ervan overtuigd dat íedereen aantrekkelijker en effectiever kan schrijven. Daarom heb ik een missie als schrijftrainer: ook jou dat laten ontdekken en ervaren. Daarvoor gebruik ik een methode die simpel is en snel toe te passen: Triple B. De methodiek (die ik zelf ontwikkelde) zet in op boeien, binden en bewegen met tekst. Je kunt Triple B gebruiken bij het schrijven van iedere tekst: van korte e-mails tot diepgravend essays. Lees hier meer over het waarom en wat van Triple B.

Esther's schrijfmethode Triple B is een ijzersterk fundament om met veelzijdig schrijven aan de slag te gaan.

Voor wie en hoe?

Mijn schrijftrainingen zijn ideaal voor iedereen die weleens zakelijke teksten schrijft. En wie doet dat niet? De trainingen geef ik fysiek of online (via Zoom of Teams), net wat je wilt. In alle trainingen gaan we aan de slag met eigen schrijfwerk, bijvoorbeeld e-mails, webteksten of notities die eruit moeten.

  • Ik geef schrijftrainingen voor groepen, bij organisaties in huis (of in online-groepen).
  • Regelmatig organiseer ik groepsschrijftrainingen waarvoor je je individueel kunt aanmelden. Ik kondig deze aan in mijn nieuwsbrief (aanmelden) en sociale media.
  • Ik begeleid mensen langere tijd individueel of in kleine groepjes bij aantrekkelijk en effectief leren schrijven. Dit traject is ideaal voor ondernemers, communicatiemedewerkers of secretaresses, maar ook voor mensen die bezig zijn met het schrijven van een boek.

Aanbod

  • Training 'Hoe jouw lezer gaat doen wat jij wilt' - In 3 uur leer je hoe je met (online) teksten die jij schrijft de lezer kunt laten doen wat jij wilt. Waarom blijven je e-mails (te lang) onbeantwoord of wordt nauwelijks gereageerd op een nieuwsbrief? Tijdens de training krijg je concrete tips om te boeien, binden en bewegen met tekst en ga je deze direct toepassen in eigen schrijfwerk. Er is ook een online versie van de training, die 2 uur duurt. Prijs op aanvraag.
  • De 'Flitsschrijftraining webschrijven' - Snelle online training waarin je in 2 uur de kneepjes leert van effectief en aantrekkelijk schrijven voor het web (o.a. webteksten, e-mailings, teksten voor sociale media). Dit is een snelle kennismaking met de impact van Triple B, tegen een aantrekkelijke prijs: €135,00 (excl. BTW) per persoon.
  • De 'Flitsschrijftraining webschrijven' geef ik ook in-company, dus voor één organisatie in een online groep. Prijs op aanvraag.
  • Training 'De beste nieuwsbrief maken' - In 3 uur leer je e-mailings maken die effectief, aantrekkelijk en doelgericht zijn. Oftewel, de ontvangers direct boeien, binden en bewegen. Tijdens de training ga je zelf aan de slag met je eigen nieuwsbrief aan de hand van de tips bij Triple B. Deze training is veelgevraagd door onderwijsorganisaties. Prijs op aanvraag.
Esther reikt handige trucs aan om in te zetten als je gaat schrijven.

Altijd: online coaching-on-the-job

Iedere deelnemer van mijn schrijftrainingen heeft na de training nog een halfuur online coaching-on-the-job tegoed. Aantrekkelijk en effectief (zakelijk) schrijven leer je alleen door het te doen, steeds opnieuw. Ik werk tijdens de online coaching met deelnemers samen in Google Drive of - indien gewenst - een ander cloud-programma.

Ik ontwikkel schrijftrainingen op verzoek

Regelmatig ontwikkel ik voor organisaties schrijftrainingen die inspelen op een specifieke vraag: het (beter) boeien met teksten op sociale media bijvoorbeeld. Of het schrijven van korte notities die direct de aandacht trekken van de ontvanger. Altijd zijn Triple B en de daarop gebaseerde praktische adviezen leidend. Heb je ook een specifieke trainingsvraag? Neem contact met mij op.

Het was ontzettend gaaf om te merken dat zo'n korte scholing en Esther's feedback zoveel impact hebben.

Trainer Academie PCOU Willibrord

Sinds een paar jaar kunnen medewerkers van Scholengroep PCOU Willibrord mijn schrijftrainingen volgen via de Academie van de Scholengroep. Ben je medewerker van PCOU Willibrord en heb je een specifieke trainingsvraag of -behoefte? Neem contact met mij op. Dan kijken we in overleg met de Academie wat ik voor jou (en je collega's) kan betekenen.

Interesse in een training?