Training

Hoe gaan lezers doen wat jij wilt met jouw (online) tekst? Door mijn trainingen- en coachingstrajecten kan iedere professional leren hoe lezers door e-mails, nieuwsbrieven, plannen-van-aanpak en LinkedIn-posts in actie komen.

Ik ben ervan overtuigd dat íedereen aantrekkelijk en effectief kan schrijven. Dat laat ik mensen binnen organisaties en bedrijven dan ook ontdekken en ervaren, evenals (startende) creatief schrijvers. Daarvoor gebruik ik Triple B, een simpele schrijfmethodiek die ik ontwikkelde en razendsnel is toe te passen. Triple B leert jou om lezers te boeien, binden en bewegen met tekst, en is te gebruiken bij het schrijven van elke tekst: van korte e-mails tot diepgravend essays. Lees hier meer over het waarom en wat van Triple B.

Esther's schrijfmethode Triple B is een ijzersterk fundament om met veelzijdig schrijven aan de slag te gaan.

Voor wie en hoe?

Mijn schrijftrainingen zijn ideaal voor iedereen die weleens zakelijke teksten schrijft. En wie doet dat niet? De trainingen geef ik fysiek of online (via Zoom of Teams). In alle trainingen gaan we aan de slag met eigen schrijfwerk, bijvoorbeeld e-mails, webteksten, plannen-van-aanpak of nieuwsbriefteksten die daadwerkelijk geschreven moeten worden.

  • Ik geef groeptrainingen binnen bedrijven en organisaties (desgewenst ook online).
  • Regelmatig organiseer ik groepstrainingen waarvoor je je individueel kunt aanmelden. Ik kondig deze aan in mijn nieuwsbrief (aanmelden) en via sociale media.
  • Ik coach professionals langere tijd individueel of in kleine groepjes bij aantrekkelijk en effectief leren schrijven. Dit traject is ideaal voor ondernemers, communicatiemedewerkers of secretaresses, maar ook voor mensen die bezig zijn met het schrijven van een boek.

Aanbod

  • Training 'Hoe jouw lezer gaat doen wat jij wilt' - In 3 uur leer je hoe je met (online) teksten die jij schrijft de lezer kunt laten doen wat jij wilt. Waarom blijven je e-mails (te lang) onbeantwoord of wordt er nauwelijks gereageerd op een nieuwsbrief? Tijdens de training krijg je concrete tips om te boeien, binden en bewegen met tekst en ga je deze direct toepassen in eigen schrijfwerk. Er is ook een online versie van de training, die 2 uur duurt. Prijs op aanvraag.
  • De 'Online Flitsschrijftraining webschrijven' - Snelle online training waarin je in 2 uur de kneepjes leert van effectief en aantrekkelijk schrijven voor het web (o.a. webteksten, e-mailings, teksten voor sociale media). Dit is een snelle kennismaking met de impact van Triple B tegen een aantrekkelijke prijs: €135,00 (excl. BTW) per persoon.
  • De 'Online Flitsschrijftraining webschrijven' geef ik ook in-company, dus voor één organisatie in een online groep. Prijs op aanvraag.
  • Training 'De beste nieuwsbrief maken' - In 3 uur leer je e-mailings maken die effectief, aantrekkelijk en doelgericht zijn. Oftewel, de ontvangers direct boeien, binden en bewegen. Tijdens de training ga je zelf aan de slag met je eigen nieuwsbrief aan de hand van de tips bij Triple B. Deze training is veelgevraagd door onderwijsorganisaties. Prijs op aanvraag.
Esther reikt handige trucs aan om in te zetten als je gaat schrijven.

Altijd: online coaching-on-the-job

Iedere deelnemer van mijn schrijftrainingen heeft na de training nog een halfuur online coaching-on-the-job tegoed. Aantrekkelijk en effectief (zakelijk) schrijven leer je alleen door het te doen, steeds opnieuw. Ik werk tijdens de online coaching met deelnemers samen in Google Drive of - indien gewenst - een ander cloud-programma.

Ik ontwikkel schrijftrainingen op verzoek

Regelmatig ontwikkel ik voor organisaties schrijftrainingen die inspelen op een specifieke vraag: het (beter) boeien met teksten op sociale media bijvoorbeeld. Of het schrijven van korte notities die direct de aandacht trekken van de ontvanger. Altijd zijn Triple B en de daarop gebaseerde praktische adviezen leidend. Heb je ook een specifieke trainingsvraag? Neem contact met mij op.

Het was ontzettend gaaf om te merken dat zo'n korte scholing en Esther's feedback zoveel impact hebben.

Trainer Academie PCOU Willibrord

Sinds een paar jaar kunnen medewerkers van Scholengroep PCOU Willibrord mijn schrijftrainingen volgen via de Academie van de Scholengroep. Ben je medewerker van PCOU Willibrord en heb je een specifieke trainingsvraag of -behoefte? Neem contact met mij op. Dan kijken we in overleg met de Academie wat ik voor jou (en je collega's) kan betekenen.

Interesse in een training?