Nieuws

Maximoes present tijdens de Oogst van Utrecht, op zaterdagmiddag 10 september a.s.

Het is inmiddels een uit de hand gelopen hobby, m'n appelmoesmerk Maximoes. In 2016 bedacht ik het en ook deze nazomer houdt het appelmoes maken me van de straat. Met onder andere een mooie plek voor Maximoes tijdens het evenement 'de Oogst van Utrecht'.

Op zaterdagmiddag 10 september a.s. kun je in het Máximapark de Oogst van Utrecht meevieren. 25 producenten van lokale producten presenteren zich tijdens dit evenement, waaronder Maximoes. Je kunt Maximoes proeven, beleven en ook kopen. Let op: voor bezoekers van de Oogst van Utrecht is er een kortingscode voor potjes Maximoes die je hier vindt.

Appels rapen

Ik heb geprobeerd een link te leggen tussen mijn vak als schrijver en het appelmoes maken maar in die bocht wring ik me niet meer. Dat hoeft ook niet: het boomgaardleven volgen, appels rapen en de maak van de moes geven me doorlopend plezier én energie. Ontbreekt even de inspiratie voor m'n werk als schrijver en schrijftrainer dan stap ik weleens op de fiets om bij de appelbomen te kijken. Hoe ieder seizoen van grote waarde is voor groei en bloei van de appels is bijzonder, heb ik ontdekt. Plus: lekkers hoef je niet ver weg te zoeken, je vindt het zo maar bij je om de hoek.

Meer over Maximoes

Werk, nieuws en blogs