Werk

Klein inkijkje in het boek dat ik schrijf: 'Een kind kan deze schrijfmethode begrijpen'

Ik schrijf momenteel een boek over de schrijfmethode die ik ontwikkelde: 'Triple B', wat staat voor boeien, binden en bewegen met tekst. Af en toe vertel ik op de socials dat ik aan het schrijven ben. Laat ik het wat concreter maken, bedacht ik, en een inkijkje in de inhoud geven.

In het derde hoofdstuk onderbouw ik de belofte die ik alle lezers van het boek doe: door het toepassen van Triple B gaat ook jouw lezer doen wat jij wilt met jouw tekst. Ik schrijf: 'Ik zie dat het toepassen van Triple B bij (online) schrijfwerk werkt, bij mijn cursisten en bij klanten voor wie ik zelf teksten schrijf. Maar er zijn nog twee redenen waarom ik inmiddels honderd procent achter de ferme belofte van dit boek sta:

  • Schrijven met de belofte van gegarandeerde impact kom je in andere boeken en schrijftrainingen nauwelijks tegen.
  • De methodiek van Triple B is simpel en functioneel, dus zeer nuttig voor eigenlijk iedereen die online teksten schrijft (en wie doet dat niet?)

Tweede reden

Ik onderbouw na de eerste reden ook de tweede: ‘Dat ik dit ook gewoon kan!’, riep een onderwijsassistent spontaan uit tijdens de Flitsschrijftraining Webschrijven. In het uur dat ze haar eigen online teksten herschreef ‘viel het kwartje’, zoals ik het plotselinge moment noem waarop mensen de impactvolle eenvoud van Triple B bevatten. Het zijn deze eureka-momentjes die mijn missie aanwakkeren om iedereen te laten ontdekken dat boeiend, bindend en bewegend schrijven niet alleen iets is voor schrijversvaklui. Iedereen, van onderwijsassistent tot bedrijfsleider, kan zijn lezers laten doen wat hij wil, zoals ik met dit boek beloof.

We hebben dus allemaal een kennisvoorsprong, besef je dat?  

Een kind kan de schrijfmethode begrijpen (zie hoofdstuk 6 ‘De methode Triple B uitgelegd’). Daarnaast leert iedereen al schrijven op de basisschool, en maakt verslagen, essays en papers tijdens de verdere schoolcarrière. We hebben dus allemaal een kennisvoorsprong, besef je dat?  

In scholing, ons zelfvertrouwen en schrijfbegeleiding op de werkvloer gaat echter een heleboel mis, zie ik. Her en der in dit boek ga ik daar dieper op in. Bijna iedereen in werkend Nederland kan, feitelijk bekeken, schrijven. Maar slechts een klein deel van hen schrijft (online) teksten die de lezer direct raken en in de actiestand zetten. En juist daar kan de simpele en functionele methodiek van Triple B verandering in brengen, beloof ik je.

Leuk als je feedback geeft

Werk, nieuws en blogs