Werk

Alle 8 afleveringen gereed van de juridische podcast 'Meester van de Lockant'

Onlangs rondde ik een bijzonder project af: een podcastserie die ik maakte met erfrecht- en familierechtadvocaat mr. Edith van de Lockant-Geschiere. In een klein jaar maakten we 8 informatieve afleveringen over echtscheiding en erfrecht, die inmiddels honderden keren beluisterd zijn.

De montage en muziek deed de jonge, talentvolle podcastmaker Femke Bosma. Edith was al een paar jaar klant van mij (ik schreef o.a. de teksten voor haar website) toen zij aangaf graag een eigen podcast te willen. Op een laagdrempelige, ontspannen en informatieve manier gaan we in 8 afleveringen in gesprek over basale en meer specifieke vragen rondom echtscheiding en erfrecht. 'Ik ga scheiden, wat betekent dit voor de kinderen?', is bijvoorbeeld een aflevering. En over erfrecht: '5 belangrijke vragen over het wat en waarom van een testament'.

Edith timmert flink aan de weg qua online zichtbaarheid

Het is een feest om voor Edith te mogen werken. Als advocaat timmert zij flink aan de weg qua online zichtbaarheid. Ze blogt, is actief op LinkedIn, zit in de redactie van erven.online en behoorde tot een van de eerste advocaten die een eigen podcast startte.

Beluister de podcast!

Werk, nieuws en blogs